{ "title": "Fıstıklı Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/fistikli-tatli.jpg", "date": "21.01.2024 12:40:37", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Fıstıklı Tatlı, Antep fıstığından yapılan bir tatlı türüdür. Genellikle Gaziantep'te yapılan bir tatlı türüdür. Dondurma ile servis edildiğinde enfes bir lezzet olur. Kalori bakımında oldukça yüksek değerlere sahiptir. Diyet yapan hanımlar tercih etmemelidir.

Fıstıklı Tatlı Malzemeleri
Şerbeti için
Fıstıklı Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk önce tereyağını eritiyoruz. Ama tereyağı çok yakılmaması lazım yoksa tereyağı lezzetini vermez. Yufkayı yapılacak olan fırın tepsisine serilir. Daha sonra eritilen tereyağı bir fırça yardımıyla yufkaya sürülür. Tereyağı sürüldükten sonra üzerine ezilmiş olan Antep fıstığı dökülür. Daha sonra yufka oklava yardımı ile sarılır. Bu şekilde bütün yufkalar yapılır. Yağlanmış olan fırın tepsisine hepsi bu şekilde yapılıp konulur ve üzerine tekrardan tereyağı sürülür. 150 derecelik fırında hazırlanan tatlı pişirilir. Tahminen 30-35 dakika kadar pişirilir. Tatlı piştikten sonra ılıması için bırakılır. Diğer bir yandan şerbeti yapılmaya başlanır. Derin bir tencereye şerbet malzemelerin hepsi konulur ve kaynamasına yakın limon damlatılır. Hazır hale gelen şerbet soğuması için soğuk bir ortama konulur. Hem şerbet hem de tatlı soğuduktan sonra şerbet tatlının üzerine dökülür. Sonra istenilen şekilde dilimlenir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }