{ "title": "Fırında Elma Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/firinda-elma-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 13:45:19", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Fırında elma tatlısı, Elma yazın yetişen bir meyvedir. Elma hem çok tüketilen hem de çok fazla kullanım alanı olan bir meyvedir. Tatlısı yapılır, meyvesi sağlık açısından çok değerlidir. Sindirim sistemini düzenleme de yardımcı olur.

Fırında elma tatlısı için gerekli malzemeler
Üzeri için
Fırında elma tatlısı yapılışı

Geniş bir kapta su ve limonu karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Farklı bir kâsede tereyağını eritiyoruz. Bir kâsede tarçın ve şekeri karıştırıyoruz. Elmaları yıkıyoruz, kabuklarını söylüyoruz ve boyuna kesip içindeki çekirdekleri çıkarıyoruz. Elmaları limonlu suya batırıyoruz ve sonra kuruluyoruz. Elmaların kesik kısmını erittiğimiz tereyağına batırıyoruz. Sonra Elmaları şeker ve tarçın karışımına batırıyoruz. Elmaların şekere batırdığımız kısımlarını üste gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz. Fırını önceden 190 derecede ısıtıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz Elmaları şekeri üste gelecek şekilde diziyoruz. Fırında yaklaşık 40-50 dakika pişiriyoruz. Elmaların iyice yumuşaması gerekiyor. Pişen elmalar fırın tepsisinde Soğutulur ve servis tabağına alınır. Tepsi de biriken karamel kıvamındaki sosu Elmaların üzerine döküyoruz. En son Elmaların üzerini Krema ve Ezilmiş cevizle süsleyip servis yapıyoruz. Dilerseniz sade bir şekilde de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }