{ "title": "Fırında Ayva Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/firinda-ayva-tatlisi(2).jpg", "date": "19.01.2024 04:50:39", "author": "Pınar BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Fırında Ayva Tatlısı, Dünya ve Türk mutfağı tatlılarında özel bir yere sahip olan ayva tatlıları, en güzel ve en lezzetli tatlı çeşitlerinden biridir. Üzerine gönlünüze göre tercih ettiğiniz malzemeleri koyarak sunulmuş şekliyle harika bir görüntü sergileyen ve muhteşem lezzeti ile tatlı tarifleri listenizde mutlaka bulunması gereken fırında ayva tatlısını özel günlerinizde konuklarınıza ikram edebilir ve ailecede severek yiyebilirsiniz. Klasik tatlı tariflerinden sıkılıp farklı lezzet arayanlar bu tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Fırında ayva tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Fırında ayva tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Derin bir tencerenin içerisine su koyarak kabuklarını soyduğumuz ayvaları ve çıkarmış olduğunuz çekirdekleri tencereye ilave edip ağzı kapalı olarak 1 saat bekletin. Ayvalar bekleme aşamasındayken iki adet elmanın kabuklarını soyarak rendeleyin ve küçük bir tavanın içerisine rendelediğiniz elmaları ve 3 yemek kaşığı toz şekeri ilave ederek altı kısık şekilde elmalar suyunu bırakana kadar pişirin. Daha sonra bir borcam içerisine bir su bardağı suyu ilave edin ve çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz ayvaları çukur kısımları alta gelecek şekilde borcama sırasıyla yerleştirin. Yerleştirdiğiniz her bir ayva parçasının üzerine bir yemek kaşığı toz şekeri koyun ve borcamın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta kısmına sürüp 1 saat pişirdikten sonra fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Ayvalar soğuduktan sonra ayvaların çekirdeği alınmış oyuk kısmına elma rendelerini doldurun ve üzerine krem şanti veya kaymak ile süsleyip cevizleri de serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }