{ "title": "Fındıklı Gül Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/findikli-gul-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 22:58:21", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yoktur bence. Özellikle de şerbetli tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Bugün hem görüntüsü çok hoş olan hem de lezzeti mükemmel olan bir şerbetli tatlı yapacağız. Fındıklı gül tatlısı. Hem hafif hem de çok lezzetli bir tatlıdır ve benim favorilerim arasında olan bir tatlıdır.

Fındıklı gül tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbeti için gerekli olan malzemeler
Fındıklı gül tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak şerbetimizi yapacağız. Çünkü bu tatlımızda şerbet soğuk tatlı sıcak olacağı için şerbet ilk başta yapılır. Su ve şekeri orta boy bir tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra karıştırmayı bırakabilirsiniz. Kaynamaya başladıktan sonra limonu sıkıp,10 veya 15 dakika kaynaşmasını bekleyin. Şerbetimiz hazır.

Şimdi gelelim hamurumuzu yapmaya. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, sıvıyağı ve yoğurdu karıştırın. Daha sonra irmik, kabartma tozu ve vanilya ekleyin ve en son olarak unu da yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Sonra merdane ile ince olacak şekilde hamuru açın ve çay bardağı ile kesin. Kestikten sonra 3 parça hamuru birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde yanı sadece bir kısımları birbirinin üzerine gelecek şekilde koyun. Ortadaki hamurun iki başına da birer tane fındık koyun ve rulo yapın. Tam ortasından olacak şekilde kesin ve tepsiye dizin. Tüm parçaları aynı şekilde yapın. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra 1 veya 2 dakika bekleyip şerbetini dökebilirsiniz. Şerbeti döktükten birkaç saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }