{ "title": "Fincan Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/fincan-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 13:32:25", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "
Fincan tatlısı: Fincan tatlısı tatlılar arasında görseli en güzel tatlılardan biridir. Yapımı çok kolaydır. Herkesin evlerinde çok rahat yapabileceği tatlı türüdür. Bayanların beş çaylarında, günlerinde gösterişi güzel ikramlıklar arasında yer alır.

Fincan tatlısı için gerekli malzemeler
Süslemek için
Fincan tatlısı nasıl yapılır?

İlk önce derince bir tencere alıyoruz. Ocağa koyuyoruz ve tencerenin içine süt, un ve şeker koyuyoruz ve koyulaşana kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. Vanilya ve margarini de ekleyip iyice çırpıyoruz. Küçük kahve fincanlarının içini ıslatıyoruz. İçlerine hazırladığımız karışımı döküyoruz. Fincanlarımızı mutlaka ıslatmamız gerekiyor. Yoksa tatlılarımız kalıplarından çıkmaz. Fincanların hepsini doldurduktan sonra soğumasını bekliyoruz. Soğuyan fincanları tepsiye dizerek buzdolabına koyuyoruz. Buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz. Bekleyen fincanları dolaptan çıkarıyoruz. Fincandaki tatlının yanlarından hafiften açarak hava aldırıyoruz ve sonra ters çevirip çıkarıyoruz. Çıkardığımız tatlıları bir tabağa Hindistan cevizi koyuyoruz. Bu Hindistan cevizine tek tek her yerine sürülecek şekilde bocalıyoruz. Sonra üzerlerine çikolata sosu döküyoruz ve servis yapıyoruz. Dilerseniz karamel sosu ya da meyve sosu ile de süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }