{ "title": "Etimek Tatlısı Muhallebisi", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-muhallebisi.jpg", "date": "20.01.2024 11:50:58", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Etimek Tatlısı Muhallebisi, Herkesin çok beğenerek yiyeceği ve denemesi gereken oldukça hafif bir tatlıdır. Etimek tatlısı oldukça lezzetli ve yapımı da bir o kadar pratiktir. Şimdi bu lezzetli muhallebili etimek tatlısının tarifine geçelim.

Etimek Tatlısı Muhallebisi
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
Etimek Tatlısı Muhallebisi Nasıl Yapılır?

İşe ilk olarak muhallebili etmek tatlısının şerbetini yapmakla başlayın. Bunun için uygun bir tencereye bir buçuk su bardağı şeker ve iki su bardağı suyu alıp on dakika boyunca iyice kaynatın. İndirmeye yakın içerisine üç veya dört damla limon suyu damlatın. Büyük dikdörtgen bir borcama düzgün bir şekilde tuzsuz etimekleri dizin ve ilk sıcağı çıkan şerbeti üzerine eşit bir şekilde dökün ve bir kenara alın ve şerbetinin çekmesini bekleyin. Bu sırada sizde muhallebili etimek tatlısının muhallebisini hazırlamaya başlayın. Bunun için tencereye beş su bardağı sütü, yarım su bardağı unu, yarım su bardağı mısır nişastasını ve toz şekeri alın sürekli olarak karıştırarak muhallebinin pişmesini bekleyin. Muhallebi katılaşmaya yakın margarin ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Puding kıvamına gelince altını kapatın ve biraz soğumasını bekleyin. Şerbetini çekmiş etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp eşit bir şekilde yayın. Dışarıda biraz ılındıktan sonra buzdolabına alın ve iyice soğumasını bekleyin. Yaklaşık olarak dört beş saat buzdolabında dinlenen tatlıyı dilimleyerek servis edin. Servis ederken de üzerine çikolata rendesi ve Hindistan cevizini serpiştirin daha lezzetli oluyor bu şekilde. Bu tatlının şerbetini dilerseniz karamelize edip de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }