{ "title": "Etimek Tatlısı İrmikli", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-irmikli(1).jpg", "date": "20.01.2024 18:25:11", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı hazır demektir. Hazır olarak alınan etimeklerin üzerine şerbet dökmeyi işten bile saymıyorum. Bu neden ile kısa süre de hazırlayabilirsiniz. Fakat bu tatlının daha lezzetli olması için bir gece buzdolabında beklemesi gerekir. Bu nedenle kolay olmasına rağmen ani gelen misafirler için yapılacak bir tatlı değildir. Canınız tatlı istediğinde akşam yapıp sabaha yiyebileceğiniz lezzetli ve gösterişli olan bir tatlıdır. Şerbetli tatlılar genellikle ağır olur. Fakat bu tatlı da muhallebinin de kullanılıyor olması tatlının daha dengeli olmasını sağlıyor. Ne çok şekerli oluyor ne de ağır. Muhallebi kısmı şerbetin tadını hafifletmeye yardımcı oluyor. Şimdi bu güzel tatlımızın tarifine bakalım.

İrmikli etimek tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
İrmikli kısmı için gerekli malzemeler
Üzeri için
Şerbeti için
İrmikli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için ilk olarak şerbetin hazırlanması gerekir. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırın ve ocağa alıp altını açın. Şerbeti kaynamaya başlayınca beş dakika daha ocakta tutun ve ardından söndürün. Etimekleri borcama dizin. Şerbet ılıyınca etimeklerin üzerine ekleyin. Borcamı bir kenara alın ve irmikli kısmın hazırlığına geçin. Bunun için süt şeker ve irmik derin bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Ocağa konulur ve altı açılır. Sürekli olarak karıştırılması gerekir. Aksi halde dibi tutabilir. Sürekli karıştırarak yirmi dakika boyunca pişirin ve ardından ocağı kapatın. Bir paket vanilyayi da ekleyin. İyice karıştırın ve biraz soğuyunca etimeklerin üzerine dökün. Bu şekilde borcam ile buzdolabına koyun ve o iyice soğuyuncaya kadar siz krem şantiyi hazırlayın. Krem şanti için bir su bardağı süt ve bir paket krem şanti kullanarak hazırlayan. Tatlı tam soğuyunca üzerine şantiyi sürün. Ilık iken sürerseniz şanti erir. Bu neden ile iyice soğumuş olmasına dikkat edin. Şantiyi de sürdükten sonra buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün servise hazır. Servis ederken muz çilek veya kivi dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }