{ "title": "Elmalı Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/elmali-tatlilar-367.jpg", "date": "19.01.2024 05:29:20", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "
Elmalı tatlılar: Tatlı bir çoğumuzun vazgeçemediği bir hamur işidir. Hemen hemen herkesin sevdiği bir çeşit tatlı bulunmaktadır. Ben tatlının her çeşidini çok severim fakat elmalı tatlılara asla hayır diyemem Sizlerde benim gibi elmalı tatlıları çok seven biriyseniz. Sizlerde paylaştığım tariflerden mutlaka denemelisiniz.

Elmalı tatlı milföy için gerekli malzemeler
Elmalı tatlı milföy nasıl yapılır?

Tatlı milföy için elmaları soyup rendeliyoruz bir tavaya koyup bir miktar pişiriyoruz ardından 2 yemek kaşığı toz çekeri ve tarçını ekliyoruz. Ardından ceviz veya fındık içini ekleyip bir kenara alıyoruz. Kare olan milföylerin ortasına bir kaşık elma serip milföylerin iki uzunu elmanın üzerinde birleştiriyoruz. Birleştirdiğimiz kısmı alta kalacak şekilde pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine bıçak ile kesikler atıp fırça ile yumurta sarısı sürüyoruz önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.

Kremalı elma tatlısı için malzemeler
İç harcı için
Kreması için
Kremalı elma tatlısı hazırlanışı

Öncelikle borcam bir tepsiye iki kat on tane bisküvi diziyoruz. Daha sonra iki adet elmayı soyup rendeliyoruz ardından toz şeker ve tarçın ile karıştırıp bir miktar pişiriyoruz. Fındık içi ekleyip bisküvilerin ortasına bir kaşık koyuyoruz ardından 5 adet elmanın kabuklarını soyup ortadan kesiyoruz ve çekirdek kısmını alıyoruz ve elmaları tencereye dizip suyu ve şekeri ekliyoruz ve bir miktar pişiriyoruz. Pişen elmaları elma harcı koyduğumuz bisküvilerin üzerine kapatıyoruz. Ayrı bir yerde bir litre süte nişasta, un, toz şeker, koyup karıştırarak pişiriyoruz. Damla ezerek un gibi yaptığımız damla sakızını ve tereyağını ekleyip mikser ile çırpıyoruz. Hazırladığımız kremayı elmaların üzerine gezdiriyoruz ve buz dolabında yaklaşık bir saat soğutuyoruz. Üzerine tarçın veya Hindistan cevizli serperek her dilime bir elma gelecek şekilde dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Elmalı kup tatlısı için malzemeler
  • 3 adet elma,
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 200 gram yulaflı bisküvi,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
Kreması için
  • 3,5 su bardağı süt,
  • 1 paket vanilyalı puding veya sakızlı muhallebi,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Üzerine tarçın veya Hindistan cevizi,
Elmalı kup tatlısı hazırlanışı: Öncelikle yıkadığımız elmaların kabuklarını soyup rendele-yelim ve bir tavada bir miktar pişirip toz şekeri, cevizi ve tarçını ekleyip karıştıralım soğuması için bir kenara alalım. Daha sonra 3,5 su bardağı sütle birlikte tercihinize göre vanilyalı veya sakızlı muhallebiyi pişirelim karıştırarak kaynattığımız muhallebiye bir kaşık tereyağı koyup mikser ile çırpalım. Servis yapacağımız kupların yarısına kadar elma harcından koyalım elma harcı bitinceye kadar 4 veya 6 adet kup çıkabilir. Ardından muhallebiyi kupların boş kalan kısımlarına yeterince muhallebi koyalım. Oda sıcaklığında ılıyan kupları buz dolabında yaklaşık 1 saat soğutup tarçın veya Hindistan cevizi serperek servis yapabiliriz.
" } ] }