{ "title": "Elmalı Ayva Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/elmali-ayva-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 19:38:54", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Elmalı Ayva Tatlısı, Ayva ve elmayı sevenler için oldukça lezzetli ve bir o kadar da hafif bir tatlıdır. Ayva ve elma ikisi bir arada nasıl olur diye sorarsanız bence deneyip siz karar vermelisiniz ve gerçekten kerm şantiyle birlikte farklı ve güzel oluyor. Akşam yemeğinde, ağır yemeğin ardından misafirlerinize ikram edebileceğiniz sunumu ile de dikkat çeken bir tatlıdır. Şimdi sıra deneyenler tarafından övgü alan bu tatlının malzemesine ve nasıl yapıldığına geçelim.

Elmalı Ayva Tatlısının Malzemeleri
İçini doldurmak için
Süslemek için
Elmalı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

İşe öncelikle ayvaları bol su ile yıkamakla başlayın ve kabuklarını ince bir şekilde soyun. Daha sonra kabukları soyulan ayvaları ortadan ikiye bölün ve çekirdekli orta kısmını bir bıçak veya kaşık yardımı ile oyun. Ama burada önemli olan şey ayva çekirdeklerini atmayın. Ayvaları pişirirken ayvalara kırmızı rengi vermesi ve şerbetini jöleleştirmesi için kullanacağız. Ayvaları soyma ve oyma işlemi biraz uzun sürebilir çünkü ayva oldukça sert bir meyve olduğu için bu da soyma ve oyma işlemini zorlaştırır. Bu işlem uzun süreceğinden ayvaların kararmasını önlemek amacı ile soyulan ayvaları limon ile ovabilir ya da hazırladığınız limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz. Soyma ve oyma işlemi biten ayvaları uygun bir tencere içerisine oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde dizin. Ayva çekirdeklerini de üzerine serpiştirin. Eğer ki gıda boyası kullanmak istemiyorsanız ne kadar çok ayva çekirdeği olursa ayvalar da bir o kadar kızarırlar. Daha sonra suyu bir kaba alın ve çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyasını da ilave ederek karıştırın. Bu karışımı her bir ayvanın üzerinden gezdirerek dökün ve unutmadan karanfilleride tencerenin içine atın. Toz şekeri de ayvaların üzerine eşit bir şekilde dökün ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte ayvaların yumuşayıp pişmesini bekleyin. Ayvaların pişme süresi yaklaşık olarak bir saat kadar sürecektir. Ayvalar kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın. Elma harcını hazırlamak için elmanın kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelenmiş elmaları bir tavanın içerisine alın iki yemek kaşığı şekeri de ilave ederek elmayı pişirmeye başlayın. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin ve elmanın rengi dönecektir. Altını kapattıktan sonra tarçın ve yarım su bardağı ceviz içini ekleyerek karıştırın. Bu sırada soğumuş olan ayvaları servis edeceğiniz tabağa alın ve tencerenin dibindeki şerbeti de ayvaların üzerine kaşık yardımı ile gezdirin ve soğuyan elmalı harcı ayvaların içine paylaştırın. Bu sırada soğuk süt ve bir paket sade krem şantiyi bir kaba boşaltın ve mikser yardımı ile çırpın. Katılaşan krem şanti hazır demektir. Hazır olan krem şantiyi de elmalı ayva tatlısının üzerine istediğiniz şekilde koyun. En son olarak da isteğinize göre çekilmiş Antep fıstığı da dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }