{ "title": "Elma Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/elma-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 12:55:30", "author": "ALİ ATAY", "article": [ { "article": "
Elma Tatlısı, yapmak isteyenler için birazdan tarifini vereceğimiz bu tatlının oldukça yaygın olması ve yapımının oldukça kolay olması sebebiyle bu tatlının birçok çeşit yapılış şekli bulunmaktadır. Bu lezzetli tatlının isteğe göre çeşit çeşit besinlerle sunulması mümkündür. Zevkinize göre kullandığınız meyvenin türünü sizlerde belirleyebilrsiniz. Ayrıca bu güzel tatlıyı misafirlenize de gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Ancak şeker hastalığı bulunan kişiler için tüketilmesinin sakıncalı olduğunu şimdiden belirtmekte fayda var.

Elma tatlısının tarifini uygularken yapmamız gereken temel hususlar, öncelikle kullanacağımız elmalarımızın sert olması şarttır. Yumuşak elmalar için kısa zamanda pişip dağılma ihtimali mümkündür. Elmaların Ebatlarının birbirine denk düşmesine özen gösterirseniz eğer tatlıyı servis ettiğiniz sırada çok daha güzel bir görünüm elde edersiniz. Eğer tadı ekşi olan bir elma kullanacaksanız şeker ölçüsünü az da olsa arttırabilirsiniz.

Elma tatlısı için gerekli malzemeleri
Elma tatlısının üzerine konulacaklar
Elma tatlısının içine konulacaklar
Krem şanti kullanmak yerine kaymak ile servis yaparsanız eğer çok daha güzel olacağını söyleyebiliriz.

Elma tatlısı nasıl yapılır?

Elmaların kabuk kısımlarını bir güzle soyup iç kısımlarını kabak oyucu yardımıyla bir güzel oyunuz. Bir tencereye sırayla dizmiş olduğunuz elmaların üzerine herhangi bir meyvenin suyunu ya ad şekeri ekleyerek kısık bir ateşte hafif düzeyde yumuşama kıvamına gelene kadar pişiriniz. Ateşin altını biraz açarak şerbetin buhar haline gelip koyu bir kıvama gelmesini ve kullanılan elmalara hem renk ve hem de parlaklık vermesini sağlarız. Bu aşamada ise sürekli olarak şerbeti küçük bir kepçe kullanarak elmaların üzerine gezdiririz. 10-15 dakikaya yakın pişirip şerbetin bal kıvamına gelmesiyle birlikte artık ateşten alıp şerbeti üzerine son bir kez daha üzerine gezdirerek soğumaya bırakırız. Tencereyide artan bir miktar şerbeti bir kaba alarak tekrardan yiyen elmaların üzerine süs yapmak amacıyla bekletmeliyiz. Artık soğumuş olan elmalarımızın içine isteğe bağlı olarak ceviz ya da kuru üzümleri doldurarak süt ile oluşturduğumuz krem şantiyi sıkarak vişne ya da kiraz şekeri ile süsleyerek kenara ayırmış olduğumuz şerbet ile çeşitli şekiller vererek servis yapabilirsiniz.
" } ] }