{ "title": "Ekmek Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/ekmek-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 22:30:40", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "Ekmek Tatlısı hem yapılması gayet kolay olan hem de lezzeti gayet güzel bir tatlı türüdür. Ekmek tatlısı yapmak sizin için bayatlamış ekmeklerinizi değerlenirmede oldukça önemli bir yere sahiptir. Çünkü ekmek tatlısı yaparak ekmek israfından ve olduğundan fazla ekmek tüketiminden bu tatlı sayesinde kurtulmuş olacağız. Yapılışı oldukça basit olan bu tatlımızın malzemeleri ve hazırlanış şekli aşağıda verilmiştir. Şimdiden sizlere afiyet olsun.

Ekmek Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisini yapmak için
Üzerine süslemek için gerekli
Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı çok basit olan bu ekmek tatlısını yapmak için 2 su bardağı kadar sıcak su ile 1,5 su bardağı kadar şekeri küçük bir tencerenin içine alarak kaynatınız. Kaynamaya başladıktan yaklaşık olarak 5-6 dk. Sonrasında ise altını kapatıp şerbeti 10 dk kadar bekletmeyi unutmayınız.

Eğer yapacağınız şerbeti karamelize olmuş bir halde olmasını istiyorsanız öncelikle şekeri tencerede bir güzel kavurun üzerine bir miktar su ekleyerek şerbeti hazır hale getirmiş olursunuz.

Bir yandan da geniş bir borcama 12 adet etimeği bir güzel sıralayınız. Kepçe desteği ile şerbetinizin etimeklerin her noktasına gelecek bir biçimde dağıttım. Etimekler ıslandıkları sırada hemen muhallebiyi yapmaya başlayabilirsiniz.

Tarifin orijinal halinde verilen malzemeler 750 ml süte göre yapılmaktadır. Ancak sizin kullanmış olduğunuz tepsiniz genişse 1 litre süt ile de hazırlanabilir. Ancak küçük bir tepsi ile yapıyorsanız ekmek tatlınızı etimek miktarına göre malzemenizi ayarlamanız gerekebilir.

1 litreye yakın sütün içine tereyağı ve de vanilya dışında tüm muhallebi çeşitlerini ekleyiniz ve iyice çırptıktan sonra ise kaynayana kadar karıştırıp artık muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Kaynamaya başladıktan hemen sonra vanilya ve tereyağını da ilave edip yaklaşık olarak 2-3 dk kadar daha karıştırmanız gereklidir. Artık ocağınızı kapatabilirsiniz. Yapmış olduğunuz muhallebi 5 dakika kadar dinlendirdikten hemen sonra etimeklerin üstüne bir güzel dökerek yüzeyini düzeltiniz.

Krem şantiyi tatlının tam üstüne dökmeden hemen önce iyice soğuması amacıyla tatlıyı beklemeye almanız gerekebilir. İşin püf noktası buradadır. Eğer muhallebinizin soğumasını için belli bir süre boyunca beklemez iseniz krem şantinin erimesi suretiyle kötü bir resim oluşturur. Bu sebepten ötürü muhallebinin soğuduğundan emin olmadan asla krem şantiyi ekleme işlemini yapmayınız.

Soğuk hale gelmiş olan ekmek tatlısının üzerine yaklaşık olarak 1 su bardağı kadar süt ile hazırlanmış olan krem şantiyi ekleyerek sürmeniz gerekebilir. Üstüne streç film ile kaplayarak buzdolabına kaldırınız.

Ekmek tatlısını yaklaşık olarak bir gün boyunca buzdolabından beklettikten hemen sonra servis etmeniz gerekebilir. Üzerine kendi tercihinize göre ceviz veya Antep fıstığı serpiştirerek servis yapabilirsiniz. Ekmek tatlısı tarifi arayanlara oldukça basit bir şeklide yapacakları bu lezzetli tatlıyı şiddetle tavsiye edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }