{ "title": "Ekler Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/ekler-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 20:34:28", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Ekler tatlısı, özel günlerde, doğum günlerinde veya beş çaylarının yanına gidecek güzel tarif. Genel olarak hazır alınan ekler tatlısı evde de yapılabilir. Aynı zamanda evde yapıldığı zaman daha bereketli olan ekler tatlısını ilk yaptığınız zaman biraz zorlanabilirsiniz. Lakin birkaç deneme sonrasında pastanede satılan ekler tatlısının lezzetini aratmayacak nitelikte olacaktır.

Ekler Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
İç Kreması için
Dış Kreması için
Ekler Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapılışına ilk olarak dış kremasını hazırlayarak başlayın. Krema için bir kutu sıvı kremayı bir pişirme kabına alın ve ısıtın. Isınmış olan kremanın içerisine çikolatayı ilave edip eritin. Birkaç saniye ocağın üzerinde kremayı bir tık kaynatın ve ocağın altını kapatın. Ardından kremayı soğuması için bir kenara kaldırın. Eğer krema soğurken arada bir karıştırırsanız üzerinin kaymak tutmasını önlersiniz.

Tatlının iç kremasını hazırlamak için de tereyağı ile vanilya hariç tüm malzemeleri bir pişirme kabına alın ve çırpıcı ile karıştırın. Ardından ocağın üzerine tencereyi alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema istenilen kıvama geldiğinde ise içerisine tereyağı ile vanilyayı ilave edip karıştırın ve kremayı bir kenara kaldırın.

Tatlının hamurunu yapmak için de tereyağını ve suyu bir pişirme kabına alıp kaynatın. Ardından içerisine tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Kaynamakta olan harcın içerisine azar azar un ilavesi yapın ve bir kaşık ile sürekli karıştırın. Unu tamamen hamur kıvamına gelen dek karıştırın ve ardından hamuru ocağın üzerinden alın. Hamur çok ılık veya çok soğuk olmayacak şekilde bekletin ve istenilen ılıklığa geldiğinde içerisine yumurtaları kırıp ilave edin. Yumurtaları ilave ettikten sonra hamuru bir çırpıcı ile yaklaşık 3-4 dakika kadar çırpın. Hazır hale gelmiş olan hamuru bir krema torbasının içerisine alın ve yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine hamurdan sıkın. Bu aşamada şeklinin ekler gibi uzun ve hafif ince olmasına dikkat edin.

Tepsiyi yaklaşık 180-190 derecelik fırına gönderin ve ekler hamurunun her tarafı hafif pembe olana dek pişirin. Piştikten sonra tamamen soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra uzunlamasına olacak şekilde ortadan ikiye ekler tatlısının hamurunu kesin. Tatlının alt tabanına hazırlanmış olan kremadan sıkın ve üzerine diğer parçayı ilave edip hafif bastırın. Diğer kalan eklere de aynı işlemi uygulayın ve bir servis tabağına dizin. Tatlının üzerinde krema ve çikolata ile hazırlamış sostan gezdirin. Ekler tatlısını buzdolabına kaldırın ve 5-10 dakika kadar dinlendirip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }