{ "title": "Çilekli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/cilekli-etimek-tatlisi(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:48:14", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Çilekli etimek tatlısı: Etimek tatlısı hem şerbetli hem de sütlü tatlar sınıfına giren oldukça lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Neredeyse herkesin damak zevkine uygun olduğunu düşündüğümüz etmek tatlısını çocuklarda bayılarak yemekteler. Çocuklar için etimek tatlısını çeşitli soslarla zenginleştirerek yapabilirsiniz. Örneğin çikolatalı etmek kreması hazırlayabileceğiniz gibi normal yaptığınız etimek tatlısına çilek sosu da hazırlayıp süsleyebilirsiniz. Kabul gününüz mü var çilekli etmek tatlısı tam size göre klasik tatlıların dışında lezzetli ve şık bir sunum olacağından emin olduğum için sizlerle paylaşıyorum. Sevdiklerinize keyifle sunum yapacağınızı düşündüğüm çilekli etmek tatlısı için tarifi takip etmeniz yeterli olacaktır.

Çilekli etimek tatlısı için gerekli malzemeler
Çilekli etimek tatlısı kreması için gerekli malzemeler
Çilekli etimek tatlısı şerbeti için gerekli malzemeler
Çilekli etimek tatlısı üzeri için gerekli malzemeler
Çilekli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle tatlımıza şerbetinden başlıyoruz İki buçuk bardak şekeri ve üç bardak suyu küçük bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Bir paket etimeği kare veya dikdörtgen bir bor cama diziyoruz. Kaynattığımız şerbete çeyrek limon sıkıp biraz soğutuyoruz. Şerbet biraz soğuyunca etimeklerin üzerine döküyoruz. Etimekler içine çekerken bizde kremasını hazırlıyoruz. Derin bir tencereye un, şeker, nişasta ve vanilyayı koyup yavaş yavaş süt ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırdığımız kremaya damla sakızı ve margarini ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz sakızlar ve margarinler eriyinceye kadar. Ocaktan indirdiğimiz kremayı mikser ile köpük, köpük oluncaya kadar 5 veya 10 dk. Daha çırpıyoruz ve etimeklerin üzerine gezdiriyoruz. Kremasını serdiğimiz etimek tatlısına bir bardak fındığı serpiyoruz. Daha sonra saplarını ayıklayıp yıkadığımız çilekleri karıştırıcı ile iyice çırpıp püre haline getiriyoruz. İçerisine 1 çay bardağı pudra şekeri atıp karıştırdığımız çilek sosunu etimek tatlısının en üst kısmına gezdiriyoruz. Hazırlık aşamasını bitirdiğimiz tatlımızı buz dolabında yaklaşık iki saat bekletip çıkartıyoruz ve dilediğimiz şekilde dilimleyip servis yapıyoruz. Ailenizin ve sevdiklerinizin seveceğinden emin olabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }