{ "title": "Çikolatalı Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/cikolatali-sutlu-tatlilar.jpg", "date": "21.01.2024 08:58:27", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar tatlılarla birleşince tatlarının tarifi bile yapılamaz. Bugün bu tatlılardan birkaç tanesinin tarifini vereceğiz. Çikolatalı soslu irmik, çikolatalı sakızlı muhallebi, çikolatalı muhallebi, mozaik tatlılar, çikolatalı puding tarifleri gibi.

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Malzemeleri
Sosu İçin Malzemeleri
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Teflon tenceremizi ocağa alıyoruz. Bir litre sütümüzü tencereye boşaltıyoruz. Ardından on iki yemek kaşığı şekerimizi de ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra on bir yemek kaşığı irmiği de şeker ve süt karışımına ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından bir paket vanilyayı ilave ediyoruz. Tencerenin dibi tutmasın diye karışımımızı sürekli karıştırmayı ihmal etmiyoruz. İrmik karıştıkça istenilen o yoğun kıvamını alacaktır. Kaynadıkça üzerinde baloncuk çıkmaya başlayacaktır. Tatlımız pişmiş olacaktır. Önceden hazırladığımız kalıba ya da tepsiye güzel bir şekilde yayıyoruz. Soğuması için dolaba yerleştiriyoruz. Buzdolabında dört veya beş saat bekletin. İsteğe göre bir günde bekletebilirsiniz. Çikolatalı sosun hazırlanışında ise iki su bardağı sütü tencereye boşaltın ve ocağın üstüne koyun. Ardından bir paket çikolatalı sosu içine ilave edin ve karıştırmaya devam edin. İlk iki veya üç dakika yüksek ateşte pişirin daha sonra altını kısın ve karıştırmaya devam edin. İstenilen kıvama gelince altını kapatın ve on veya on beş dakika dinlendirin soğutun. Buzdolabında soğumuş olan tatlımızı çıkartıyoruz. Ardından soğumuş olan çikolatalı sosu üzerine döküyoruz ve yayıyoruz. Ufaladığımız fındıklarımızı üzerine dökerek süslüyoruz.

Çikolatalı Sakızlı Muhallebi Malzemeleri
Çikolatalı Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Tenceremizi ocağa alalım. İçerisine bin üç yüz gram sütü ilave ediyoruz. Ardından içerisine üç yemek kaşığını ilave ediyoruz. İlave ettikten sonra sürekli karıştıralım ki dibi tutmasın ve unlar topak topak olmasın. Süt ve un karışımının içerisine beş yemek kaşığı şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Arkasından üç yemek kaşığı nişastayı da karışımımıza ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Nişastayı eğer fazla koyarsanız karışımın koyulaşmasını sağlar, az koyarsanız da sıvı halde olur. Ona göre ayarı yapın. Karışımlar kıvamında olduğunda içerisine iki adet damla sakızını ilave edip eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Pişirilen malzemelerimiz istenilen kıvama geldikten sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz ve miksere yardımı ile on veya on iki dakika çırpıyoruz. Yüz otuz beş gram margarini iki eşit parçaya ayıralım. Ocağa bir tencere su koyalım ilk olarak bir cam kâseyi de o suyun üzerine yerleştirelim. İkiye ayırdığımız margarinin yarısını kâseye koyuyoruz ve yüz gram bitter çikolatayı da ekliyoruz. İkisini beraber eritiyoruz. Bu işlemi beyaz çikolata içinde gerçekleştiriyoruz. Böylece farklı iki çikolata elde etmiş oluruz. Tepsiye döktüğümüz muhallebinin üstüne de dökebiliriz ya da tenceredeki muhallebiyi ikiye ayırıp iki farklı renkteki çikolatayı ayrı kaseler de mikser ile çırpalım ve kuplara dökelim. İlk kata beyaz çikolata ile karıştırılmış muhallebiyi döküyoruz. Onun üzerinde bitter çikolata ile karıştırılmış muhallebiyi döküyoruz ve soğuk olarak servis ediyoruz.
" } ] }