{ "title": "Çikolatalı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/cikolatali-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 14:13:17", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetlerin arasındadır. Ancak bu anlatacağımız tarifte çikolatayı farklı bir türden irmikle birleşerek vereceğiz. İşte bu iki mükemmel lezzet bir araya gelince damaklarda eşsiz bir tat bırakacaklarına garanti verebilir. Fazla zamanınızı almadan evinizde pratik olarak yapabileceğiniz ister tatlı niyetine ister de pasta niyetine servis edebileceğiniz bu eşsiz tarifin yapılışına beraber bakalım;

Çikolatalı irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Çikolatalı irmik tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle yapacağımız tatlının tabanını oluşturması için yulaflı bisküviler bir robottan geçirilerek toz haline getirilmelidir. Ardından bir kabın içerisine alın ve tereyağını eriterek yulaflı bisküvilerin içine katarak bu ikisini iyice yoğurun. Daha sonra bir pasta kalıbının içine yağlı kâğıt serin ve hazırladığınız yulaflı karışımı kâğıdın üzerine iyice yayın. Daha sonra bu kalıbı karışımla birlikte buzdolabın koyun soğumaya bırakın. Pastanın muhallebisini hazırlamak için süt ve irmik bir kabın içerisine alınarak ocağın üzerine alınarak iyice çırpılır. İki malzeme iyice bütünleştikten sonra toz şeker ve vanilya da aktarılarak iyice karıştırılır. Tüm malzemeler kaynayana kadar çırpma teli ile iyice çırpılarak kaynamaya bırakılır. Kaynayana kadar yavaşça karıştırılır.

Kaynamaya başladıktan sonra muhallebi ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır. Muhallebi ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırdığımız yulaflı kalıbı çıkararak hazırlamış olduğumuz bu muhallebiyi de bu kalıbın içerisine yayarak hepsini boşaltın. Kalıbınızı tekrar buzdolabına kaldırarak pastanın üst malzemesini hazırlamaya başlayabiliriz. Üst sosunu hazırlamak için bir paket kremayı ufak bir tencerenin içerisine alarak ocağın üzerine bırakın. Biraz ılık olduktan sonra ocaktan indirin ve kalıp çikolataları kremanın içerisine atarak iyice çırpın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabındaki muhallebili karışımı çıkararak üstüne dökün ve iyice her yerine yayın. Çikolatayı sürdükten sonra pastanızı tekrar buzdolabına koyarak soğumaya bırakın. İsteğinize göre daha görsel bir görünüm elde etmek istiyorsanız hazırladığınız pastanın üzerine beyaz çikolata sosunu kürdan yardımı ile şekiller vererek hazırlayabilirsiniz. Yine isteğinize göre ceviz ya da Antep fıstığı ile de pastanıza şeritler halinde süsler yapabilirsiniz. İşte evinizde kolaylıkla yapacağınız pratik ve lezzet bakımından eşsiz bir lezzet şöleni olan bu tatlının yapılışı bu kadar basittir. Siz de ister misafirlerinize ister de evinize çocuklarınıza hazırlayarak bu enfes lezzeti menü de bulundurabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }