{ "title": "Çikolata Soslu Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/cikolata-soslu-tatli.jpg", "date": "21.01.2024 01:51:48", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Çikolata soslu tatlı, Çikolata pastaların, tatlıların vazgeçilmez malzemesidir. Çikolatanın tadı lezzetli olduğu gibi kalori bakımında da oldukça yüksek değere sahiptir. Şeker hastaları bu tatlıyı çok tüketmemelidir. Kan şekerinin yükselmesine sebep olabilir. Çikolata çoğu zamanda kan şekerini dengede tutmak için de tüketilir. Çikolata soslu tatlı doğum günlerinde, diş çıkarma partilerinde veya kadınlar arası günde gibi birçok özel günlerde tercih edilir. Yapımı oldukça zahmetli olsa da tadı bir o kadar da lezzetlidir.

Çikolata Soslu Tatlı Malzemeleri
Çikolata Soslu Tatlı Kreması için
Çikolata Soslu Tatlı Üzeri için
Çikolata Soslu Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kaba pasta malzemelerin hepsi konulur ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Hazır hale geldikten sonra önceden yağlanmış fırın tepsisine konulur. Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilmesi için konulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Bir yandan pişerken diğer yandan kreması yapılmaya başlanır. Kreması için derin bir tencereye krema malzemelerin hepsi konulur ve kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema soğuması için soğuk bir ortama konulur. Krema soğurken diğer yandan çikolata sosu yapılır. Çikolata sosu da hazır hale geldiği zaman soğuması için bekletilir. Daha sonra kek ortadan ikiye bölünür ve ortasına krema dökülür. Kekin diğer tarafını üzerine kapatarak her tarafına sürülecek şekilde çikolata sosu sürülür. Üzerine isteğe göre çikolata parçacıkları veya Hindistan cevizi ile süslenerek servis edilebilir. Üzeri de süslendikten sonra soğuması için buzdolabına konulur ve sonra isteğe göre kesilir ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }