{ "title": "Cevizli İncirli Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/cevizli-incirli-tatli.jpg", "date": "20.01.2024 14:26:54", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Cevizli incirli Tatlı, Türk mutfağı eşsiz lezzetleri ile meşhurdur. Mutfağımız o kadar zengindir ki yemekleri saymakla bitmez. Ben sadece ana başlıklarının birkaçı sayayım. Tatlılar, hamur işleri, bulgurlu yemekleri, etli yemekleri ve daha birçok yemek çeşidi vardır. Tatlılar vazgeçilmez lezzetlerimizdendir. Her mutfakta yapılır ve sevilerek tüketilir. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Meyveli tatlılar, şerbetli tatlılar, cevizli tatlılar, bunlar tatlı çeşitlerinden sadece birkaçıdır. Daha sayamayacağımız o kadar çok tatlı tarifi vardır.

Biz bugün değişik bir tarif yapalım cevizli incirli tatlı. Bu tatlının yapılışı biraz uğraş ister ama emeğinize de değer. Hem göze hem de damağa hitap eder. Oldukça lezzetli olan bu tatlıyı ailenize ve evinize gelen misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz.

Cevizli incirli tatlı malzemeleri
Muhallebisi için
Şerbeti için
Cevizli İncirli Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk önce kekimizi hazırlayalım. Kek için incirleri biraz sıcak su ile ıslayalım. Sonra şeker ve yumurtayı bir kabın içinde çırpalım. Daha sonra üzerine incirleri ufak ufak doğrayıp, cevizleri robottan geçirip ilave edelim. Sonra hepsini bir güzel karıştıralım ve unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edelim. Sonra hepsini bir güzel karıştırıp bir fırın kabına dökelim. Her tarafına eşit bir miktarda yayalım ve 180 derecelik fırında pişirelim.

Biz de bu arada muhallebisini ve şerbetini hazırlayalım. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra ise limonunu sıkıp beş dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım. Muhallebisi için sütü, unu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alalım ve ocağa koyalım. Sonra topaklanmaması için karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladığı zaman margarini de ilave edip bir dakika daha kaynatalım. Daha sonra ocağı kapatalım ve muhallebiyi soğumaya bırakalım. Ara sıra karıştıralım topaklanmaması için. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi içine boşaltıp bir güzel karıştıralım.

Sonra kekimizi kontrol edelim ve içini çekmiş ise fırından alalım. Biraz soğutup şerbeti dökelim ve biraz bekleyelim. Daha sonra hazırladığımız muhallebiyi üzerine döküp her tarafına yayalım ve cevizle süsleyelim. Sonra soğuması için yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında bekletelim. Soğuduktan sonra cevizli incirli tatlımız yemeye hazır, afiyet olsun.
" } ] }