{ "title": "Cevizli Gül Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/cevizli-gül-tatlisi.jpg", "date": "22.01.2024 01:03:21", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran pratik bir tatlı çeşididir. Bayanlar devamlı olarak şerbetli tatlıların pek çok çeşidini menülerini zenginleştirmek için denemektedirler. Birçok denenen tariflerde lezzet elde edilmiş olsa da görsellik pasta süsleri ceviz ya da fıstıkla güzel bir görünüm elde etmek istemektedirler. Cevizli gül tatlısı görselliği gül şeklinde olduğu için görünüm olarak oldukça güzel görünmektedir. Cevizli gül tatlısını evinizde pratik ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Severek yenilecek olan bu lezzetli ve pratik olan bu tatlıyı menü de gönül rahatlığı ile bulundurabilirsiniz. İşte bu eşsiz lezzetli damaklarda güzel bir tat bırakan görselliği ile dikkat çeken bu mükemmel tatlının yapılışına beraber bakalım;

Cevizli gül tatlısı için gerekli olan malzemeleri
Şerbeti için
Cevizli gül tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerenin içerisine toz şeker ve su bardağı su konularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca limon suyu damlatılarak biraz daha kaynatılır ve ocaktan indirilerek dinlenmeye bırakılır. Yapılan şerbet bir köşede beklerken genişçe bir karıştırma kabının içerisine daha önceden eritilmiş tereyağı ya da margarin konulur. Ardından bir adet yumurta konulur ve yoğurtta eklenerek iyice çırpılır. Daha sonra irmik ve kabartma tozu da konularak tüm malzemeler iyice çırpılır. Ardından un eklenir ancak yapacağımız hamur kulak memesi kıvamında olması gerektiği için ona göre ayarlanarak konulmalıdır. Unu yavaşça ve bir taraftan da karıştırmaya devam ederek koymalı ve hamuru iyice yoğurmalıyız. Daha gevrek bir hamur elde etmek için yapmış olduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örterek bir köşede dinlenmeye bırakmalıyız.

Dinlenme süresi bittikten sonra hamurumuzu üç eşit parçaya ayırarak hamur kesme aparatı ya da bir bardak yardımıyla kesmeliyiz. Kesmiş olduğumuz hamurun en büyük olan parçasını en alta koyarak boy sırasına göre üst üste dizelim. Dizmiş olduğumuz hamurun en ortasına biraz yumurta sarısı sürerek dizelim. Üst üste dizmiş olduğumuz hamurların ortasına parmağımızla bastırarak gül şekline koymaya çalışalım. Hamurları bu şekilde gül şekli vererek hazırlayalım. Hamurlar beklerken diğer taraftan da bir teflon tava içerisine bir miktar sıvı yağ konularak ocağın üzerine konulur. Tavanın içerisindeki yağ kızarmaya başlayınca hazırlamış olduğumuz gül tatlısı hamurlarını kızgın olan yağ tavasının içerisine koyarak pembeleşinceye kadar kızartın. Ardından daha önceden hazırlamış olduğumuz şerbetin içerisine yapmış olduğumuz gül tatlılarını koymalıyız. Gül tatlıları şerbetini çekene kadar yaklaşık on dakika kadar bekletilmelidir. Hazırlamış olduğunuz bu tatlının üzerine ceviz ya da fındık içini gül şeklindeki tatlının gülün yaprak olarak açılan yerlerine iyice dökülmelidir. İşte lezzetiyle enfes tat bırakan görünümüyle, kolay ve pratik tatlının yapılışı bu şekilde olmaktadır.

Afiyet olsun.

" } ] }