{ "title": "Cevizli Ayva Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/cevizli-ayva-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 12:31:12", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Cevizli ayva tatlısı, meyveli tatlılar hamurlu, çikolatalı ve yağlı tatlılara oranla daha hafif olmaktadır. Bu nedenden dolayı sindirim sorunu yaşayan kişilerin tatlı tercihi mutlaka ilk önce meyveli tatlılardan yana olmalıdır. Cevizli ayva tatlısı da lezzet bakımından harika olduğu kadar görüntüsü ile de iştah açıcı olmaktadır. Güzel görüntülü ve harika lezzette bir tatlı yapmak istediğiniz zaman cevizli ayva tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Eğer daha önce denemediyseniz buyurun tarif.

Cevizli Ayva Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Cevizli Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Cevizli ayva tatlısını hazırlamak için ayvaları iyi bir şekilde yıkayın ve etrafında tüy kalmamasına dikkat edin. Yıkanmış olan ayvaları bir bıçak veya soyacak yardımıyla soyup ortadan ikiye kesin. Ayvaların orta kısmında yer alın çekirdekleri yerleri temizleyin ve bu arada uygun büyüklükte bir tencere alıp içerisine bir litre su ilavesi yapın. Suyun içerisine de yarım limon suyu ilave edin ve temizlenmiş olan ayvaları suyun içerisine alın.

Bu yöntem ayvaların kararmasını önleyecektir. Ardından ayvaları pişireceğiniz kabın içerisine ayvaların oyuk olan yerleri üste gelecek şekilde dizin. Eğer ayvaları tencerede pişirecek iseniz aynı şekilde ayvaları tencereye dizin ve oyuk yerlerine toz şekeri paylaştırın. Ocağın altını kısık ateşte açın ve ayvaları yumuşayana dek pişirin. Diğer taraftan bir tane elmayı bir tabağın içerisine rendeleyin. Üzerine tarçın ilavesi yapıp karıştırın. Ayvaların üzerinde bulunan şekerler eridikten sonra elmalı tarçın karışımını ayvaların üzerine paylaştırın.

Ayvalar yumuşadıktan sonra üzerine ceviz içi serpiştirin ve bir servis tabağının üzerine alın. Eğer dilerseniz cevizli ayva tatlısının yanına dondurma veya krem şanti hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sizin göz ve damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.
" } ] }