Burçak tatlısı, çok kısa sürede hazırlanabilen bir tatlı tarifidir. Çat kapı gelen misafirler, çocuklar ya da tatlı krizini bastırmak için yarım saatte hazırlanarak tüketilebilir. Malzemeleri de evde kolaylıkla bulanabilecek ya da kolaylıkla temin edilebilecek malzemelerdir. Lezzet bakımından değişik ve hafif bir tatlı arıyorsanız burçak tatlıyı mutlaka denemelisiniz.
Burçak tatlı için gerekli malzemeler
2 paket eti burçak bisküvi
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
1 şeker kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kakao
125 gr tereyağı
Muhallebisi için
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
7 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 tane yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tane vanilya
Üzeri için kakao
Burçak tatlısı nasıl yapılır?
Burçak tatlısı için burçak bisküviler, ceviz içi ve fındık rondoya alınarak un haline gelene kadar çekilir. 2 çorba kaşığı kakao un haline gelen malzemelerin üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Tereyağı tavada eritilerek yine malzemelerin üzerine dökülür. Son olarak tarçın ve süt eklenerek homojen bir şekilde harmanlanır. Hazırlanan karışım kare tepsiye dökülerek el ile yayılır.
Tatlının muhallebisi için, Mısır nişastası, pirinç unu, 1 tane yumurta sarısı, tereyağı, un ve toz şeker çukur bir tencerenin içinde birleştirilir. Muhallebi malzemeleri ocağa alınmadan önce tahta kaşık yardımı ile tüm malzemenin birbiri ile karışması sağlanır. Karışan malzemeler ocağa alınarak koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra tepsiye dökülen malzemelerin üzerine eşit şekilde dökülür. Son olarak tatlının üzeri kakao ile süslenip, tatlı soğuması için buzdolabına atılarak birkaç saat dinlendirilir. Burçak tatlı servis için hazır.