{ "title": "Burçak Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/burcak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 03:06:47", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Burçak tatlısı, çok kısa sürede hazırlanabilen bir tatlı tarifidir. Çat kapı gelen misafirler, çocuklar ya da tatlı krizini bastırmak için yarım saatte hazırlanarak tüketilebilir. Malzemeleri de evde kolaylıkla bulanabilecek ya da kolaylıkla temin edilebilecek malzemelerdir. Lezzet bakımından değişik ve hafif bir tatlı arıyorsanız burçak tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Burçak tatlı için gerekli malzemeler
Muhallebisi için
Burçak tatlısı nasıl yapılır?

Burçak tatlısı için burçak bisküviler, ceviz içi ve fındık rondoya alınarak un haline gelene kadar çekilir. 2 çorba kaşığı kakao un haline gelen malzemelerin üzerine ilave edilir ve karıştırılır. Tereyağı tavada eritilerek yine malzemelerin üzerine dökülür. Son olarak tarçın ve süt eklenerek homojen bir şekilde harmanlanır. Hazırlanan karışım kare tepsiye dökülerek el ile yayılır.

Tatlının muhallebisi için, Mısır nişastası, pirinç unu, 1 tane yumurta sarısı, tereyağı, un ve toz şeker çukur bir tencerenin içinde birleştirilir. Muhallebi malzemeleri ocağa alınmadan önce tahta kaşık yardımı ile tüm malzemenin birbiri ile karışması sağlanır. Karışan malzemeler ocağa alınarak koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra tepsiye dökülen malzemelerin üzerine eşit şekilde dökülür. Son olarak tatlının üzeri kakao ile süslenip, tatlı soğuması için buzdolabına atılarak birkaç saat dinlendirilir. Burçak tatlı servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }