- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Açmak için
Üzerine dökmek için
- 200 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Bülbül Tatlısı Nasıl Yapılır?
Genişçe bir kabın içerisine un ve diğer malzemeler katılarak yoğurulur. Baklava hamuru kıvamında yoğurmak önemlidir. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde tutamlar yuvarlanarak, üzeri nemli bir bezle kapatılıp yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamur nişasta ile çok ince olana kadar açılmalıdır. Daha sonra yufka oklavadayken, içine ceviz ve Antep fıstığı dökülerek katlanıp, büzülmelidir. Büzülen yufka oklavadan çekilip, sarılarak tepsiye koyulmalıdır. İşlem bütün yufka ve iç bitene kadar yapılmalıdır. Tereyağı ve sıvıyağ, iyice kızartılıp fırına atılmadan önce, tatlıya dökülmelidir. Böylelikle daha güzel kızaracaktır. Daha sonra 180 derece fırında pişirilmelidir. Piştikten sonra soğumaya bırakılmalıdır. Bu arada şerbet hazırlanmalıdır. Şeker ve su 15-20 dakika kaynadıktan sonra, limon suyu eklenmelidir. Sıcak olan şerbet, soğumuş tatlının üzerine dökülmelidir. Daha sonra bülbül tatlısı hazır haldedir ve istenilen şekilde süslenebilir.
Afiyet olsun.
"
}
]
}