{ "title": "Bohça Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/bohca-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 06:52:45", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Bohça Tatlısı, genel olarak yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeni ile severek tüketeceği bir tatlı olan bohça tatlısı, ben hamur açarak tatlı yapamam diyen kişilerin bile kolaylıkla hazırlayabileceği leziz bir tatlı çeşididir. Bohça tatlısını arzu ederseniz bayram tatlısı olarak hazırlayabileceğiniz gibi özel günlerde, düğün yemeklerinde veya canınız ne zaman ev yapımı mükemmel bir tatlı çektiği anda hazırlayabilirsiniz. Mükemmel lezzetinin yanı sıra ağızlarda çıtır çıtır dağılan bohça tatlısının şahane lezzetinden sizlerde mahrum kalmak istemezseniz buyun birlikte hazırlayalım.

Bohça Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Şerbeti için
Üzeri için
Bohça Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bohça tatlısı hazırlığımıza ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle yumurtaları kırdıktan sonra üzerine yoğurt ilave ederek karıştırarak 1 su bardağı sıvı yağ ekleyerek karıştırmayı sürdürelim. Ardından sirke, tuz ve kabartma tozu ilave edip azar azar elenmiş un ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İyice yoğrularak yumuşak bir kıvam alan hamurun yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine temiz nemli bir bez kapatarak 5-10 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Ardından dinlenen hamuru un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alarak aynı eşitlikte 35-40 adet minik bezeler hazırlayalım.

Daha sonra hazırladığımız ilk bezeden başlayarak her birini merdane yardımıyla üzerine nişasta serpiştirerek tatlı tabağı büyüklüğünde açarak tekrar her açtığımız bezenin üzerine nişasta serpiştirerek üst üste 8-10 katlı gruplar şeklinde tüm bezeler bitinceye kadar açalım. Onlu gruplar şeklinde hazırladığımız beze grubunun ilkini tekrar tezgâhımızın üzerine alarak yine merdane ile nişasta serpiştirerek açılabildiği kadar açalım. Ardından yufka şekline gelen hamurdan tıpkı mantı kesiminde olduğu gibi 6-8 cm civarında kareler şeklinde keselim. Bu karelerin içine yeteri kadar ceviz içi koyup bohça şeklinde kenarları açılmayacak şekilde bastırarak katlayalım. Tüm hamurla aynı şeklide hazırlandıktan sonra elde ettiğimiz bohçaları yağlanmış fırın tepsimize yan yana sıkı olacak bir şekilde döşeyelim. Ardından bohçaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek yağ değmemiş bohça kalmayacak şeklide yağı gezdirerek dökelim. Pişmeye hazır hale gelen bohça tatlılarımızı pişirmek için fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak fırına vererek kızarıncaya kadar pişirelim. Bohça tatlılarımız pişerken bizde tatlımızın şerbetini hazırlayalım.

Şerbet kaynatmak için uygun bir tencereye toz şeker, su ilave edip şeker ve suyu iyice karıştırdıktan sonra ocağa alarak orta ateşte şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Kaynayarak kıvam alan şerbetin üzerine bir dilim limon suyu ilave edip birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak üzerine vanilya ederek vanilya eriyinceye kadar karıştırarak şerbeti ılıması için beklemeye bırakalım. Ardından pişirerek iyice soğumasını sağladığımız tatlımızın üzerine ılık şerbeti gezdirerek döküp yaklaşık 2-3 saat kadar tatlıların şerbeti güzelce çekmesi için bekletelim. Ardından şerbetini iyice çeken bohça tatlımızı servis tabaklarına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }