{ "title": "Bisküvili Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/bisküvilü-tatlilar.jpg", "date": "19.01.2024 06:50:29", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçeye uygun çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle çocuklar için büyük bir lezzet dünyası olan bisküvili tatlılardan birkaç örnek şu şekildedir.

Bisküvili Pasta Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Öncelikle puding yapımından başlayalım. Küçük bir tencere içerisine üç bardak süt ve bir paket puding boşaltılır ve iyice karıştırılır. Puding kaynayıp yeterli kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş karıştırmaya devam edilir. Ardından derin bir borcam veya tepsi içine süte batırarak bir sıra halinde bisküviler dizilir. Hazırlamış olduğumuz puding tek sıra halinde dizmiş olduğumuz bisküvilerin üzerine çok kalın olmayacak şekilde dökülür ve her yerine iyice yayılır. Ardından ikinci bisküvi katmanıda aynı şekilde dizilir ve üzerine yine puding serilerek iyice yayılır. Bu işlem bisküviler ve puding bitinceye kadar devam eder. Bisküvili pasta yapımında kaç kat olacağı kişinin arzusuna kalmıştır. Bunun yanı sıra ara katmanlara dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirilebilir. Üzeri Hindistan cevizi ve pasta süsü ile süslenen bisküvili pasta soğuk olarak servis edilir.

Kedi Dili Bisküvili Tiramisu Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Öncelikle baton kek kalıbı streç film ile kaplanır. Ardından yumurta sarısı, şeker ve süt ve un derin bir kabın içinde iyice karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Pişen karışımın altı kapatılarak içine labne peyniri ve vanilya eklenerek mikser ile iyice çırpılır. Bir bardak ılık su içerisinde bir yemek kaşığı Nescafe eritilir. Kedi dili bisküviler bu neskafeli karışımın içinde dağılmayacak kadar ıslatılır. Ardından kek kalıbının içine hazırlamış olduğumuz kremadan ince bir tabaka dökülür ve üzerine kedi dili bisküviler dizilir. Bu şekilde ikinci kat tamamlandıktan sonra kalan krema tatlının en üst kısmına dökülür ve pasta buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Dinlenme işleminin ardındam kalıptan çıkarmak için ters çevrilen tiramisunun üzeri kakao ili süslenir ve soğuk olarak servis edilir.

Bisküvili Mozaik Toplar Malzemeleri
  • Bir paket pötibör bisküvi
  • Yüz gram Antep fıstığı
  • Yüz gram ceviz
  • Yüz gram fındık
  • 250 gram margarin
  • Üç adet yumurta
  • Üç yemek kaşığı pudra şekeri
  • Üç yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?

Bisküviler derin bir kap içerisinde el yordamı ile iyice ezilir. Ardından margarin yanmayacak şekilde eritilerek içine kakao ve şeker ilave edilir ve iyice karıştırılır. Üzerine yumurtalar eklenir ve mikser ile iyice çırpılır. Hazırlanan bu karışım bisküvilerin üzerine dökülür ve içine dövülmüş fındık, ceviz ve Antep fıstığı da eklenerek iyice yoğurulur. Rulo şekli için alüminyum folyo üzerine karışım dökülür ve sarma işlemi gerçekleştirilir. Ardından üzeri süslenerek istenilen şekilde servis edilir.

Bisküvili Buzluk Tatlısı Malzemeleri
  • Bir paket krem şanti
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket bisküvi
  • Bir adet muz
  • Bir adet kivi
  • Damla çikolata
  • Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?

İlk olarak krem şanti bir bardak süt içinde gerekli kıvama gelinceye kadar çırpılır. Çırpma işleminin ardından bisküviler ezilerek krem şantinin içine eklenir. Üzerine küçük küçük doğranan meyveler eklenir. Son olarak karışımın içine damla çikolatalar eklenir ve baton pasta kalıbı içine streç film serilerek karışım kalıp içine dökülür. Üzeri de streç film ile sarılan tatlı buzluğa bırakılır. Tamamen donan tatlı üzeri istenilen şekilde süslenerek servis edilir. Pastanın içinde isteğe göre farklı meyveler kullanılabilir veya şeker eklenebilir.

Burçak Bisküvi Tatlısı Malzemeleri
  • Bir paket burçak bisküvi
  • İki paket krem şanti
  • İki su bardağı süt
  • Bir paket Hindistan cevizi
  • Süslemek için muz veya kivi
Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisinde iki bardak süt ile krem şanti iyice çırpılır ve koyu bir kıvam alması sağlanır. Ardından burçak bisküviler süte batırılarak arasında kalın bir tabaka oluşturacak şekilde krem şanti sürülür ve yine süte batırılan burçak bisküvi ile üzeri kapatılarak muz ve Hindistan cevizi ile süslenir. Bu işlem bisküviler bitinceye kadar devam eder. Soğuk sunumu oldukça ilgi gören bu tatlının dolapta beklemesi lezzetini ve kıvamını artırmaktadır.
" } ] }