{ "title": "Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/biskuvilu-sutlu-irmik-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 11:21:37", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı, durum buğdayının özenle öğütülmesi sonucunda elde edilen irmik mutfaklarımız da sıklıkla kullanılan ve besin değerleri bakımından oldukça zengin içerikleri bünyesinde barındıran bir gıda maddesidir. Çoğunlukla tatlı yapımında kullanılan irmik sütlü tatlılarda da en fazla tercih edilen yardımcı besindir. Bu yüzden irmik ile hazırlanan süttü tatlılar genellikle hem besleyici özelliklere hem de şahane bir lezzete sahiptir. Birçok farklı malzeme ile karıştırılarak hazırlanan tatlılar arasında mükemmel bir lezzete sahip olan bisküvili sütlü irmik tatlısı da bu doyumsuz lezzetler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bisküvi, süt irmik ve lezzet artırmak amaçlı kullanılan ceviz, badem, fındık ve fıstık gibi yemişler veya çilek, muz, vişne, kivi, portakal ve mandalina gibi mevsim meyveleriyle hazırlanabilen bisküvili sütlü irmik tatlısının lezzetini artıran ve besin değerini yükselten bu besin maddelerini kullanarak tatlımızın lezzetine lezzet katabiliriz.

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlımızı hazırlamaya ilk olarak küçük bir çorba tenceresine 1 litre sütü ilave ederek başlayalım. Ardından sütün üzerine 8 çorba kaşığı toz şeker ve 9 çorba kaşığı irmik ekleyerek tencereyi ocağa alıp orta ateşte karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayarak kıvam alan karışımı göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alarak üzerine 1 paket vanilya ekleyip tekrar iyice karıştırarak ılımaya bırakalım. Ardından ılıyan sütlü irmiğin yarısını iyice ıslatılmış kek kalıbına dökerek yayalım. Ardından kek kalıbına döktüğümüz sütlü irmiğin üzerine kakaolu bisküvileri kek kalıbının dibine kadar ulaşacak şekilde gelişi güzel yerleştirelim. Daha sonra 2 adet kabukları soyulmuş muzu dilimleyerek bisküvilerin üzerine yerleştirdikten sonra üzerlerine irice dövülmüş fındıkları serpiştirelim. Kalan diğer sütlü irmiğin yarısını da muz ve fındıkların üzerine gezdirerek döküp kapatalım. Hazır hale gelen bisküvili sütlü irmik tatlımızı buzdolabına alarak en az 3-4 saat dinlenmesi için beklettikten sonra buzdolabından alıp düz ve geniş bir servis tabağına ters çevirerek tatlımızı kalıptan çıkartalım. Kek kalıbının şeklini alarak çıkan tatlımızı kek dilimle gibi dilimledikten sonra üzerine tarçın ve çam fıstığı tozu serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }