{ "title": "Basit Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/basit-sutlu-tatlilar(1).jpg", "date": "19.01.2024 19:46:33", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Basit sütlü tatlılar, en zor zamanlarınızda yapabileceğiniz tatlılardır. Çünkü yapılışlarının son derece hızlı ve pratik olması nedeni ile bu tatlıları en sıkıştığınız zamanlarda bile hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Birazdan oldukça basit bir şekilde yapılan üç sütlü tatlı tarifi vereceğim. Bunlar; sütlaç, kuplarda keşkül tarifi ve padişah lokumudur. Bu üç tatlıyı da basit sütlü tatlılar arasında belirtmemiz yanlış olmayacaktır.

Sütlaç, günümüzde en çok tüketilen sütlü tatlıdır. Yapılışı oldukça basittir. Bunun için sadece dikkat etmeniz gereken durum, sütlacın yapılışı sırasında bol bol karıştırarak dibine tutmasını önlemektir. Aksi durumlarda yaptığınız tatlı içerisinde yanıkların belli olması gibi bir olumsuzluk ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum da görünüm açısından sorunlara neden olacaktır. Birazdan sütlaç malzemelerinden bahsedeceğiz. Eğer siz daha fazla sütlaç yapmak istiyorsanız malzeme miktarını orantılı bir şekilde arttırabilirsiniz.

Sütlaç Malzemeleri
Sütlaç Nasıl Yapılır?

İlk olarak sütlaç yapımı için malzemelerde bahsettiğimiz kadar pirince ihtiyaç vardır. Pirincin üretim aşamasında geçtiği aşamalardan dolayı çok temiz bir şekilde birkaç kez yıkanması gerekmektedir. Sizlerde birkaç kez pirincinizi bol su ile yıkayarak süzün. Daha sonra derin bir tencereye ihtiyacınız vardır. Çünkü süt piştikçe şişebilir. Bunun için derin bir tencere içerisine sütü, suyu ve bol su ile yıkanmış pirinçleri ekleyin.

Malzemelerin eklenmesi sonrasında bol bol karıştırarak en az 15 dakika kaynatın. Koyulaşarak kıvama geldikten vanilyayı da ekleyin ve sonra ocaktan alarak servis kaselerine koyun. Bir süre soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Padişah lokumunu yapmak için çok mutfak bilginizin olmasına gerek yoktur. Bu oldukça hafif olan tatlının yapılışına geçebilirsiniz.

Padişah Lokumu Malzemeleri
Padişah Lokumu Nasıl Yapılır?

Öncelikle lokum için muhallebiyi yapmamız gerekmektedir. Bunun için sütü, şekeri unu ve margarini bir kap içerisine alarak iyice karıştıralım. Bu malzemeler tama olarak birbirine karıştıktan sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirerek ocaktan alalım. Daha sonra borcamın içini ıslatarak muhallebi sıcakken içerisine dökelim. Son olarak krem şantiyi hazırlayıp muhallebi üzerine dökelim. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletelim. Sonraki gün uzun şeritler halinde kesip rulo yapalım. Artık servise hazır.

Bu tatlının yapılışı da bir o kadar kolaydır. Bu nedenle bu tatlıyı da basit sütlü tatlılar arasında saymak mümkündür.

Kuplarda Keşkül Malzemeleri
  • Bir litre süt,
  • Bir su bardağı şeker ve iki yemek kaşığı pirinç unu,
  • Bir yemek kaşığı mısır nişastası ve bir yumurta sarısı,
  • İki yemek kaşığı badem unu ve bir paket vanilya
Kuplarda Keşkül Nasıl Yapılır?

Sütü, un çeşitlerini ve yumurtayı bir kap içerisine alarak bol bol karıştıralım. Bu işlemi isterseniz bir mikser kullanarak yapabilirsiniz. Bu şekilde daha pratik olabilirsiniz. Daha sonra orta ateşte olacak şekilde pişirmeye başlayın. Pişerken sürekli olarak karıştırın ve bu şekilde yanmasını önleyin. Bir süre sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Sıcak sıcak kuplara doldurun. İsterseniz farklı malzemeler kullanarak süsleme işlemlerini yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }