{ "title": "Bardakta Sütlü Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/bardakta-sutlu-tatlilar(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:03:29", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Bardakta sütlü tatlılar, Sütlü tatlılar şerbetli tatlılara nazaran daha hafif olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Süt ile yüzlerce çeşit tatlı yapılabilir. Sütlü tatlılar özellikle çocukların favorisidir. Anneler çocuklarını mutlu etmek ve onlara minik sürprizler hazırlamak için pratik bir şekilde farklı sütlü tatlılar hazırlayabilir. Bardakta sunum yapılan tatlılar da çocukların büyük beğenisini kazanır. Bardakta sütlü tatlılar çocukların haricinde büyüklerin de beğen ile tükettiği tatlı türleridir. Diyete uygun bir şekilde de hazırlanarak diyet anında da gönül rahatlığı ile tüketilebilir.

Çilekli muhallebili cup için gerekli malzemeler

Muhallebi için
Üzeri için
Çilekli muhallebili cup nasıl yapılır?

Uygun bir tencerenin içine nişasta, süt, un ve toz şeker eklenerek malzemeler birbiri ile birleşene kadar karıştırılır. Karışan malzemeler orta hararetli ocağa alınır ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Pişen kreme bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra üzerine toz krem şanti ve vanilya eklenip çırpıcı ile çırpılır. Hazırlanan malzeme kup bardaklara 2 yemek kaşığı kadar paylaştırılır. Pedibör bisküvi rondodan geçirilir ve kup bardakların üzerine dökülür. Çilekler yıkandıktan sonra dik olacak şekilde kesilir ve kupların yan tarafına dizilir. Arta kalan muhallebi tekrar bardakların üzerine pay edilir. Hazırlanan tatlı buzdolabına alınarak 1 saat bekletilir. Ardından meyveli sos üzerinde verilen tarife göre hazırlanarak buzdolabında bekletilen tatlıların üzerine dökülür. Muhallebili cup tatlısı artık servis için hazır.

Afiyet olsun.

Çilekli nesguik muhallebisi için gerekli malzemeler
Çilekli nesguik muhallebisi nasıl yapılır?

50 gr margarin uygun bir tencereye alınıp eritilir. Eriyen yağın üzerine un ilave edilir ve kavrulur. Üzerine süt yavaş yavaş eklenerek devamlı karıştırılır. Son olarak toz şeker eklenip, kaynamaya yaklaştığında toz nesguik eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra yoğunlaşan karışım ocaktan alınır. Mikser ile yüksek devirde 2-3 dakika kadar çırpılır. Hazır hale gelen çilekli nesguik muhallebi kup bardaklara paylaştırılarak buzdolabına soğuması için atılır. 2 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra arzuya göre üzeri çilek dilimleri ile süslenerek servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Karamelli muhallebili tatlı için gerekli malzemeler
Karamel sos için
Karamelli muhallebili tatlı nasıl yapılır?

Orta boy bir tencerenin içine toz şeker, vanilya ve süt eklenerek önce tel çırpıcı ile çırpılır. Daha sonra ocağa alınarak devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp yoğunlaşan muhallebi ocaktan alınıp beş dakika ilk sıcaklığını attıktan sonra üzerine 1 paket krema eklenir ve homojen bir şekilde karıştırılır. Hazır hale gelen muhallebi bardaklara boşaltılarak buzdolabına alınır.

1 su bardağı toz şeker uygun bir tavanın içine alınarak devamlı karıştırılır ve erimesi sağlanır. Toz şeker karamel kıvamı alınca altı kapatılır. Üzerine 1 paket süt kreması eklenip homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan karamel sos bardaklara paylaştırılan muhallebilerin üzerine pay edilir. Yine tatlılar soğuması için buzdolabına alınır. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra karamelli muhallebi servis için hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }