{ "title": "Bal Kabağı Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/bal-kabagi-tatlisi(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:55:16", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Bal kabağı tatlısı: Bal kabağı ile yapılan enfes bir tatlı çeşididir. Hafif ve kalori bakımında az bir değere sahip olduğu için çok tercih edilir. Bal kabağının faydası oldukça fazladır. Şeker hastalarının veya kolesterol hastalarının korkmadan tüketebileceği hafif bir tatlı türüdür. Bal kabağının sadece tatlı yapılmaz. Aynı zamanda köftesi de yapılır. Ama en çok tatlısı meşhurdur.

Bal Kabağı Tatlısı Malzemeleri
Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabağın çekirdekleri çıkartılarak soyulur. Daha sonra derin bir tencereye pişmesi için doğranır. Kabakların üzerin kapatacak şekilde toz şeker dökülür ve yarım limon üzerine sıkılarak tencerenin kapağı kapatılır. İçerisine su konmaz. Çünkü bal kabağı zaten piştikçe kendi suyunu bırakacaktır. Bal kabağı yüksek bir ateşte pişirilmez, yüksek ısıya maruz kaldığı için kabaklar pişmez ve yanar. Kısık ateşte pişirilir ki bal kabağı şekeri içine yavaş yavaş alarak pişer. Ağızda dağılacak kıvama geldikten sonra servis edilecek tabağa alınır ve üzerine ceviz dökülerek servis edilir. İsteğe göre fındık veya fıstıkta dökülebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }