{ "title": "Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/baklavalik-yufkadan-tatli-tarifleri.jpg", "date": "21.01.2024 01:56:28", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Baklavalık yufkadan tatlı tarifleri: Baklavalık yufka diğer yufkalardan daha ince bir yufkadır. Bu yufka ile sadece baklava yapılmaz. Farklı tatlılar, böreklerde yapılabilir. Baklavalık yufka pişince diğer yufkalardan daha çıtır olur.

Bülbül yuvası malzemeleri
Arası için
Süslemek için
Şerbeti için
Nasıl Yapılır?

Tatlımıza başlamadan önce şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz. Çünkü tatlımızın sıcak şerbetimizin soğuk olması gerekiyor. Ocağa derin bir tencereye alıyoruz. İçine 6 su bardağı suyu ve 6 su bardağı şekeri koyup, ocağın altını açıyoruz. Şerbetimizi kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbetimizin içine 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip şerbetimizi koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Koyulaşan şerbetimizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Bir tava alıp margarini içine koyup ocağa koyuyoruz. Margarini eritiyoruz, eridikten sonra sıvıyağı üzeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bu karışımı yufkalarımızın arasına sürmek için kullanacağız. Tezgâhımızın üzerini siliyoruz ve iki tane yufkayı aralarına yağ karışımı sürerek tezgâha seriyoruz. Sonra aralarına yağ sürerek iki yufka daha seriyoruz. Üst üste dört tane yufka yağlayıp seriyoruz. Dördüncü katımızın üzerine hazır olan fındık içinden seriyoruz. Sonra oklavayı alıyoruz ve yufkaları oklavaya sarıyoruz. Sardığımız yufkayı ortadan başlayarak büzerek oklavadan çıkarıyoruz. Ucundan başlayıp içe doğru kıvırarak yuva şeklini veriyoruz. Daha önceden yağladığımız fırın tepsisine hazırladığımız yufkalarımızı diziyoruz. Kalan yağ karışımımızı tepsideki yufkaların üzerinde gezdiriyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlımızı fırından çıkarıyoruz. Daha sıcakken soğuk şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz ve bu şekilde bir saat kadar dinlendiriyoruz. Üzerine doğranmış Antep fıstığı ezmesini gezdiriyoruz. Sonra servis tabağına alıyoruz. Servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Muhallebili burgu tatlı malzemeleri
Muhallebisine
Şerbeti için
Nasıl Yapılır?

Baklava ile yapılan tatlılarda ilk önce şerbetini yapıyoruz ki, tatlımız olana kadar şerbetimiz soğusun. Ocağa bir tencere koyuyoruz. Şekeri ve suyu koyup kaynatmaya başlıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu sıkıp koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Koyulaşan şerbetimizi ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sonra tatlımızın muhallebisini yapmaya başlıyoruz. Bir tencereye sütümüzü, şekerimizi koyup kaynatmaya başlıyoruz. Şekerimiz eridikten sonra unu ve irmiği de koyup muhallebimizi kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan sonra koyulaşana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen muhallebimizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Bir tavada tereyağımızı eritiyoruz. Sonra tezgâhımızın üzerine bir tane baklava yufkamızı seriyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz. Sonra ortasından tutup çeviriyoruz. Yufkamız büzüldü, büzülen kısmına soğuyan muhallebimizden koyuyoruz. Kenarlarından kalan yufkayı muhallebimizin üzerine kapatıyoruz ve ters çevirip daha önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Bütün yufkalarımızı aynı şekilde yapıp, önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlımızı fırından çıkarıp şerbetini üzerine döküyoruz. Yarım saat şerbetini içine almasını bekliyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp, servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }