{ "title": "Baklava Yufkasından Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-tatli.jpg", "date": "20.01.2024 02:03:14", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Baklava yufkasından tatlı: Baklavaya Türk milleti olarak bayılırız. Fakat hem yapımı oldukça zor ve kalorisi yüksek bir tatlıdır. Özellikle Antep ilimizle adını duyursa da Türkiye'nin hemen hemen her bir köşesinde başarı ile yapılıp satılmaktadır. Birçok ev hanımı baklavayı kendi elleri ile yapıp sevdiklerine sunsalar da bazılarımız hala baklava yapmayı beceremiyor. Bu durumda devreye hazır baklava yufkaları giriyor. Hazır aldığımız baklava yufkaları bizi zahmetten kurtardığı gibi oldukça pratik ve lezzetli de oluyor. Hanımlar eşleriniz baklavaya düşkün ve sürekli sizden baklava istiyor ise hiç sorun etmeden hazır baklava yufkası ile tatlılar yapıp hemen sunabilirsiniz. Emin olun çok lezzetli olacaktır en azından bir müddet baklava krizini durduracaktır. Baklava yufkasından yaptığınız tatlıları altın günlerinizde de hazırlayıp keyifle sunabilirsiniz. Özellikle çalışan bayanlar için büyük kolaylıktır. Ne dersiniz denemek ister misiniz?

Baklava yufkasından tatlı için gerekli malzemeler
Şerbeti için gerekli malzemeler
Baklava Yufkasından Tatlı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbetle başlıyoruz ki tatlı pişinceye kadar şerbet soğusun. Şerbet için Küçük bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz kaynayan şerbete bir paket vanilya ekliyoruz. Çok hoş bir koku verecektir. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynayan şerbete çeyrek limon suyu sıkıp ocaktan alıyoruz şerbet bir kenarda soğuyuncaya kadar biz tatlıya geçelim.

Tatlı için hazır aldığımız baklava yufkasının taze olduğundan emin olmalıyız yoksa tatlıyı yaparken darmadağın olur. Daha sonra tereyağını tavada eritip bir kenara alıyoruz. Tazeliğinden emin olduğumuz baklava yufkasından bir adet mutfak tezgâhına seriyoruz. Erittiğimiz tereyağıdan fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürüyoruz ardından ikinci yufkayı yağladığımız ilk yufkanın üzerine seriyoruz ve bir miktar daha tereyağı sürüyoruz. Ardından bir avuç ceviz içi serpiyoruz. Daha sonra evde bulunan en ince oklava ile sarıyoruz. Sardığımız yufkayı oklavanın üzerinde büzerek oklavadan çıkartıyoruz. Burgu burgu olan tatlıyı bıçak ile dilediğimiz uzunlukta kesip tepsiye diziyoruz ben verev kesiyorum daha şık gözüküyor. Ardından ikinci kez yufka alıp aynı işlemleri devam ettiriyoruz. Tepsiyi tatlı ile doldurunca erittiğimiz tereyağıdan artanına bir ay bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar ısıtıyoruz. Isıttığımız yağı tatlıların üzerine eşit miktarda gezdiriyoruz. Hazırladığımız tatlıları önceden ısıttığımız 180 derece fırında bir güzel kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz tatlı 10 dakika dinlendikten sonra soğuk olan şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz ikisi de soğuk olabilir fakat yemek için biraz daha fazla bekleyebilirsiniz. Dışı çıtır çıtır içerisi ise enfes şerbet dolu ağız sulandıran tatlıyı beğeneceğinizi umuyorum.

Afiyet olsun.
" } ] }