{ "title": "Armut Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/armut-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 15:59:57", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Armut Tatlısı, Enfes tadıyla çok tercih edilen tatlı çeşitlerinden biri de armut tatlısıdır. Armut tatlısının lezzetli oluşunun yanı sıra gönümüzde iştah açmaktadır. Şık bir sunum yapmak isteyen kişilerin tercih edeceği tatlı çeşitlerinden biri armut tatlısıdır. Armut tatlısının lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir. Armut tatlısı için seçeceğiniz armutların sert olması gerekmektedir. Örneğin kullanacağınız armut santa, maria ya da frenk çeşitlerinden olabilir. Armutların set olmasının yanı sıra saplı olmasına özen gösterin. Armutların saplı olması sunum yaparken şık bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Armut tatlısını yaparken tarçın ya da karabiber kullanırsanız tatlınız daha lezzetli olacaktır. Aynı zamanda armut tatlısı yaparken kullanacağınız tencerenin boyutuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Tencere çok geniş olmamakla birlikte armutların dik durmasını sağlayacak şekilde olması gerekmektedir. Kullanacağınız tencere eğer çok geniş olursa sos tabanda kalır. Aynı zamanda armut tatlısının daha lezzetli olmasını isteyen kişiler armutları haşlarken üzüm suyu yerine şarapta kullanabilir. Son olarak armut tatlısı yaparken armutları en az 3 saat sosun içerinde bekletmeye ve ara ara ters düz yapmaya dikkat edin. Armut tatlısının yapılışı şu şekildedir;