{ "title": "3 Renkli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/3-renkli-irmik-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 03:49:05", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Üç renkli irmik tatlısı, İrmik tatlısı şerbetli bir tatlıdır. Şerbetli olmasına rağmen hafif bir tatlıdır. Şerbeti soğuk olarak da döküldüğü için hafif bir tatlıdır. İrmik tatlısının birçok çeşidi vardır. Bu yüzden çok tercih edilen bir tatlıdır. İrmik yemeklerde de kullanılır. Bu yüzden irmikle birçok çeşit tatlı ve yemek yapılabilir.

3 Renkli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Havuçlu muhallebisi için
3 Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce havuçları yıkıyoruz ve küp-küp doğruyoruz. Derin bir tencereye havuçları koyup üzerine su ekliyoruz haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede sütü, şekeri ve irmiği orta ateşte pişiriyoruz. Tatlımız koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve içine vanilyayı koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız tatlının yarısını bir kaba alıyoruz. Tencerede kalan tatlının içine kakao döküyoruz ve karıştırıyoruz. Bir borcamı ıslatıyoruz ve kakaolu tatlıyı borcama seriyoruz. Kalan sadenin içine limon kabuğu rendesini döküyoruz ve karıştırıyoruz. Bu karışımı da kakaolu karışımın üzerine seriyoruz. Havuçlarımız haşlandıktan sonra blenderden geçiriyoruz. Püre haline geldikten sonra içine şekeri ilave ediyoruz. Bir iki taşımda şekerle kaynatılır. Bir su bardağının içine nişastayı koyup eritiyoruz ve havuçlu pürenin içine katıyoruz. Püre iyice koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra borcama serdiğimiz iki renkli tatlının üzerine seriyoruz. Tatlımızın soğuması için en az iki üç saat buzdolabında bekletmemiz gerekiyor. Soğuduktan sonra dilimleyip servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }