Gül Tatlısı Tarifi

Okunma Gül Tatlısı Tarifi Okunma Sayısı Yorumlar Gül Tatlısı Tarifi Yorumlar Tarih Gül Tatlısı Tarifi Eklenme Tarihi

Benzer Tarifler

Gül Tatlısı Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 3 tane yumurta,
  • 1 su bardağı erimiş margarin,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • Bir miktar un,
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Ceviz,
  • Hindistan cevizi ve fındık.
  • Şerbet için gerekli malzemeler:
  • 6 su bardağı şeker,
  • 5,5 su bardağı su,
  • 2 damla limon suyu.

Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı

Sıvı yağı ile margarini eritelim. Soğuduktan sonra yumurtayı katalım. Kaba yoğurdu ve irmiği ekleyip 1,5 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyelim. Az az un ekleyerek hamuru yumuşatana kadar yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalayarak kopararak merdane ile bu parçaları inceltelim. Ortasına cevizin yarısını koyup uçlarından birleştirerek cevizin üzerini kapatıp gül şeklini verelim. Sonra fırına sürüp pembeleşinceye kadar bekleyelim. Piştikten sonra üzerine şerbeti ilave edip soğuttuktan sonra ortasına fındık koyup servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Gül Tatlısı Tarifi

Yeni Eklenen Tarifler

  • İki Renkli Tatlı
  • Tuna Dalgaları
  • Çikolata Soslu Limonlu Kek
  • Mozaik Pasta
  • Böğürtlenli Hafif Muhallebi
  • Balkabaklı Rulo Pasta
  • Damla Çikolatali Hindistan Cevizli Kek
  • Ispanaklı Kek Tarifi